Foredrag: Kvinderne i Korsbæk

Foredrag: Disney-prinsessen bliver voksen

Foredrag v. Mathilde Anhøj, forfatter til bogen Kvinder og kujoner om Disneys prinsesser og hekse.

Den første Disney-prinsesse kom til verden i 1937 i form af Snehvide, og efter hende fulgte en lang række af unge, smukke heltinder, der sang så skønt om deres håb og drømme, mens de ventede på, at prinsen skulle komme og frelse dem fra deres grumme skæbner.

De kendte og elskede Disney-prinsesserne bliver den dag i dag dyrket i alt fra legetøjsproduktion, udklædning, musik, bøger og film. Der eksisterer med andre ord en kæmpe industri, der tjener penge på vores kærlighed til netop disse karakterer.

Men hvem er Disney-prinsessen? Hvilke egenskaber og værdier definerer hende? Hvad er det vi idealiserer, når vi dyrker disse karakterer? Og hvordan udvikler Disney-prinsessen sig gennem tiden, visuelt og karaktermæssigt, og hvorfor? Det kan du høre i foredraget Disney-prinsessen bliver voksen.

Disney-prinsessen bliver voksen i Cinemateket i København, April 2017.

Foredrag: 45 min. + 45 min. til spørgsmål og debat

Pris: 10.000 kr. + transport (tid og udgifter)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Foredrag: Kvinderne i Korsbæk