Oversigt over radioprogrammer og podcasts, deres indhold samt anbefalinger og link til lytning.

Jeg hører, hvad du siger

Hvorfor taler vi sort, når vi er på arbejde?

’Jeg hører, hvad du siger’ er en samtalepodcast, hvor Matilde Anhøj hver uge tager de værste kontorklicheer og karriere-volapyk under mikroskopet sammen med to eksperter. For mens ord som agil, ja-hat og lavthængende frugter hænger os langt ud af halsen, så kan vi måske alligevel lære noget af de værste ord på jobbet.

Lyt til alle afsnit af Jeg hører, hvad du siger  her.

Vores Magiske Filmminder

/ Havemanphoto

»Verdens bedste Disney-podcast med verdens bedste værter! ♥♥ «

»Skøn podcast, der tager os igennem Disneys magiske film fra bardommen.«

»Jeg kan kun anbefale at lytte med. Man er godt underholdt og i godt selskab.«

Oplev Disneys uforglemmelige klassikere, når vi med lige dele nostalgi og nørderi dykker ned i det magiske univers fuld af helte, hekse og havfruer, komiske dværge og nuttede dyr. Hver søndag tager vi en Disney-film frem fra gemmerne, og kigger på hidtil ukendte detaljer, mærkelige funfacts og tråde ind i kulturhistorien og tidsånden.

Sæt dig godt til rette, mens det forgiftede æble, Askepots glassko og Aladdins flyvende tæppe sender os omkring alt fra middelalderens folkeeventyr, Hollywoods Golden Age, den kolde krig, 90’ernes modetrends – og meget, meget mere. Det er magisk, det er hyggeligt, det er nørdet, og det er hver søndag på Radio4.

Lyt til Vores Magiske filmminder hver søndag kl. 12.10 på Radio4, og find alle afsnit som podcast her.

Vennetjenesten

»Klog radio, der efterlader et smil på læben.«

»Det er så dejligt, at I tager nogle gode, vigtige og svære emner op!«

»Så hyggeligt, sjovt og fedt!«

I Vennetjenesten mødes vi om alt det, der gemmer sig i vores forhold til vores venner, søskende, kærester, ægtefæller, forældre, bedsteforældre og svigermekanikker. Små og store uenigheder, jalousi, venne-break-ups og meget mere. Og så tager vi også et kig på, hvad der foregår på på kulturscenen både ude i verden og herhjemme i Danmark. Der er både plads til de dybe samtaler, de store grin og selvfølgelig også den skønneste fredagsquiz.

Lyt til alle afsnit af Vennetjenesten her.

The Sopranos – Verdens bedste TV-serie

»Verdens bedste podcast! Professionel og velforberedt. Reflekterende og indsigtsfuld. Skarp, intelligent og vigtigst af alt, vanvittig morsom.«

»Bedre dynamik og større kulturviden skal man lede længe efter!«

»Skarpe analyser leveret med humoristisk overskud.«

I 2016 kårede Rolling Stone Magazine The Sopranos som verdens bedste TV-serie. Nu har serien fået sin første danske podcast. Lyt med, når vi afsnit for afsnit diskuterer og analyserer sig igennem dette storslåede mesterværk.

Du kan høre podcasten her på Podbean, på YouTube, iTunes eller i din foretrukne podcast app.

GVFB Podcasten

»Fantastisk podcast. Vildt underholdende, hyggelig og nuanceret. Som balsam for øregangen.«

»Så charmerende og skarp på både format og personbeskrivelser. Kan klart anbefales!«

»Super kommentarer og skarp indsigt! Meget underholdende!«

TV-programmet Gift ved første blik har mere end 1 million seere. Hver gang Danmarsk Radio danner fire par ud af otte vildt fremmede mennesker, sidder hele Danmark yderst på sofahynden for at kigge med – og for at dømme.

I podcasten GVFB følger vi deltagernes kamp for at finde fælles fodfæste i TV-kærlighedens akavede univers, og sammen med resten af Danmark krummer vi tæer, når det er kikset, kritiserer, når det er for meget og smelter, når kærligheden begynder at spirre en smule.

Men vi går også et spadestik dybere, og spørger os selv, hvad det egentlig er, der gemmer sig dels bag deltagernes besynderlige parringsdans og dels bag vores egne reaktioner – både de fordømmende, de frustrerede og de hjertevarme.

Du kan høre alle afsnit af GVFB Podcasten her på Podbean YouTube, iTunes eller i din foretrukne podcast app.

Matador med mere

Af Jonas Aabrandt

Tegning af Jonas Aabrandt

»Super fedt og spændende! Ægte nørderi og skarp analyse.«

»Spændende fortolkninger, ny viden, nye vinkler og behagelig ping-pong værterne imellem.«

»Giver nye oplevelser i en serie, hvor alle kender hovedhandlingen.«

“Matador med mere” er podcasten, hvor to venner ser et afsnit af Matador, og taler om det.

Vi taler om løst og fast, sjove scener, historiske begivenheder og karakterernes udvikling, og så kårer vi for hvert afsnit den bedste replik og en VIP – en “very important person”, der har en særlig afgørende betydning for det pågældende afsnit.

Hør alle afsnittene af Matador med mere her på SoundCloud, på YouTube, iTunes eller i din foretrukne podcast app. Du kan se en oversigt over afsnittene her.

Obs! Hvis du bedre kan lide at læse end at lytte, kan du se en masse af vores pointer og observationer i artikelform under kategorien Matador med mere.