Mit navn er Mathilde Anhøj. Jeg er forfatter, foredragsholder, podcastvært og kulturformidler, uddannet i Litteraturvidenskab og Moderne kultur og Kulturformidling på Københavns Universitet (2012) med fokus på kvinder og køn i populærkulturen generelt, men i TV-serier i særdeleshed.

TV-serier er vor tids mest centrale fortællinger. Det er min oprigtige tro, og en af grundene til, at jeg dyrker serier på linje med (og måske i stedet for) en religion.

Det er i mødet med TV-serier, at vi lærer både os selv og verden omkring os bedre at kende. En populær serie giver os en fælles referenceramme og en følelse af at høre sammen. En god serie rykker ved den måde, vi oplever verden og andre mennesker på. Og en rigtig god serie rykker ved den måde, vi ser os selv.

Min baggrund er inden for moderne kultur og kulturformidling med en særlig interesse for fremstillingen af kvinder og køn i populærkulturen, lige fra Disney til SKAM. Uanset om du er til bøger, blogindlæg, artikler, podcasts eller foredrag kan du her på siden holde dig opdateret omkring, hvad der sker i TV-serie-universet, sådan som jeg “ser” det.

Du kan kontakt mig her: mathildeanhoej@gmail.com