Foredrag: Kvinderne i Korsbæk

Foredrag: Kvinderne i Korsbæk

Foredrag v. Mathilde Anhøj, forfatter og ekspert i TV-serier, vært på Matador med mere.

Matador er kendt for mange ting: Fabelagtigt skuespil, fantastiske replikker og for en helt uforglemmelig stemning. Men det vi danskere elsker mest ved Matador er karakternes udvikling. Det interessante er dog, at kvinderne i Korsbæk har en langt mere positiv udvikling end deres mandlige modstykker. Og det er måske ikke så mærkeligt.

Produktionen af Matador startede i 1978 – lige i hælene på 70’ernes kvindebevægelse. Forfatteren, Lise Nørgaard, har selv måtte kæmpe for at klare sig som kvinde i en mandeverden. En kamp, der også er fokus på i hendes erindringsbøger ”Kun en pige” og ”De sendte en dame”.

I Matador oplever vi, hvordan Korsbæks kvinder konstant må kæmpe for deres frihed og for deres selvstændighed. Men hvordan man kæmper og hvilken frihed, man stræber efter, afhænger af, hvilken kvinde man er. Matador rummer både portrætter af den følsomme kvinde, den opofrende, den politiske, den livsglade, den hårdtarbejdende og den rebelske. Efterhånden som serien udfolder sig, oplever vi, hvordan disse forskellige kvinder har hver deres styrke – og hver deres private (kvinde)kamp at kæmpe.

Hvilke kvinder vi møder, hvad deres styrke er og hvor deres udvikling fører dem hen – det kan du høre i foredraget Kvinderne i Korsbæk.

Kvinderne i Korsbæk på Dokk1 i Aarhus, Februar 2019.

Foredrag: 45 min. + 45 min. til spørgsmål og debat

Pris: 10.000 kr. + transport (tid og udgifter)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Foredrag: Kvinderne i Korsbæk