5 ting Sopranos har tyvstjålet fra Matador

Gift ved første blik: Her er de 6 mest uforglemmelige par

Gift ved første blik har mere end én million seere, og derfor har programmet nu også fået sin egen podcast. Men hvorfor er det egentlig så populært?

Hver gang Danmarks Radio danner fire par ud af otte vildt fremmede mennesker, sidder mange af os yderst på sofahynden for at kigge med – og for at dømme. Vi følger deltagernes kamp for at finde fælles fodfæste i TV-kærlighedens akavede univers, og vi elsker at krumme tæer, når det er kikset, kritisere, når det er for meget og juble, når kærligheden en gang i mellem begynder at spirre mellem parrene.

Klik her, hvis du vil lytte til “Gift ved første blik – Podcasten”. Du kan også følge os på Facebook og på Instagram!

Og det er netop dem – parrene – der er den virkelige årsag til programmets popularitet. I Gift ved første blik får vi lov til at komme helt tæt på deltagerne og de er ofte intet mindre end uforglemmelige i al deres menneskelighed.

Uanset hvor meget vi nogle gange dømmer, kan vi tit godt – på et eller andet niveau – genkende os selv i den besynderlige parringsdans, og det er derfor, at mange af dem bliver i vores hjerter.

Her er de 6 mest uforglemmelige par fra Gift ved første blik.

Ane & Ulrik (2015)

Ane, der var noget så uskyldsrent som børnesygeplejerske, og Ulrik, der havde sin daglige omgang med hardcore kriminelle. Hvad der skete mellem Ane og Ulrik forbliver det største mysterium i Gift ved første bliks historie. Det eneste, vi ved, er, at Ane løb skrigende væk, og at Ulrik efterfølgende konkluderede, at Ane var “seksuelt ekstremt begrænset.”

Var det børnesygeplejersken, der var over-uskyldig og infantilt frigid eller havde Ulriks omgang med kriminelle gjort ham moralsk fordærvet og seksuelt depraveret? Og hvad var det egentlig helt præcist Ulrik gjorde, der fik Ane til at trække stikket og forlade programmet, så snart de vendte hjem fra bryllupsrejsen?

Det bliver vi aldrig trætte af at spekulere i, og derfor er Ane og Ulrik stadig efter 4 år det suverænt mest uforglemmelige par i GVFBs historie.

Frank & Pia (2014)

Pia har I muligvis glemt, men det var altså hende, der blev sat sammen med følelsesfontænen Frank, som på alle måder brød rammerne både for programmet (og for almindelig opførsel).

Først og fremmest var Frank slet ikke langtidssingle, som programmet kræver. Han var lige blevet forladt af sin kæreste – kun tre måneder før programmets start. Og smerten fra bruddet var stadig så dugfrisk, at Frank et par minutter efter vielsen grædende fortæller sin nye brud (Pia, som du nok allerede har glemt igen), at han stadig har følelser for sin ex.

For nogle ville det måske gøre det svært at komme videre for de nygifte. Men ikke Frank. Med ekskæreste-tårene stadig våde på kinderne læner han sig henimod sin chokerede brud for at få et første kys, hvilket meget forståeligt tvinger Pia til at lave en Ane og forlade både eksperimentet og Frank i (u)tide.

Frank, vi elsker både dig og alle dine mange følelser.

Mette & Christian (2017)

Den meget fysiske fysiklærer, Christian, der (uden overhovedet at opdage det selv) overskred alle intimgrænser hos den forsigtige og søde sundhedskonsulent fra Ringsted, Mette.

Mens Christian snakkede i telefon med sin mor om Mettes helt uforståelige manglende fysiske tiltrækning af ham, forsøgte Mette febrilsk at regne ud, hvordan hun kunne undgå både at være for afvisende og såre Christians følelser og samtidig undgå hans mange berøringer.

Mette og Christian – vi føler med jer og vi har alle sammen været der!

Lene & Poul (2015)

Den meget voksne Lene og den knap så voksne Poul.

Lene længtes efter en romantisk relation fuld af bøger, kunst og intellektuelle samtaler, og var ganske blind over for, hvor ydmygende det er at blive udspurgt om sin yndlingsbog, når man aldrig har læst én.

Men Lene lagde litteraturen på hylden, og forærede Poul en Roskilde-billet i morgengave, så de to kunne have en romantisk festivaloplevelse sammen. Poul sagde mange tak for gaven, og så blev det ellers hans tur til at ydmyge.

Poul lod kort sagt Lene sejle i sit eget telt og tog så ellers på festival med sine venner. Ja, faktisk, lod han helt som om Lene slet ikke eksisterede. Blandt andet da de var til en enkelt koncert samme, og Poul præsterede at gå i baren og vende tilbage med øl til alle i gruppen – bortset fra Lene.

Poul og Lene – tak fordi I mindede os om, at respekt er forskellige ting for forskellige mennesker.

Camilla & Nicolas (2017)

Camilla, der satte pris på god hygiejne og karismatiske bad boys mødte sit livs udfordring i den søde, indadvendte og sjuskede Nicolas.

Camilla kæmpede en brav kamp for at styre sin afsky for Nicolas’ stille væsen, usoignerede skæg og kiksede påklædning. Men hun tabte kampen med et brag igen og igen.

“Kan du trække strømperne højere op?” siger hun og flækker af grin, mens Nicolas med en nærmest sorgfuld flovhed ruller sine strømper ned i ankelhøjde. “Du er meget stille,” lyder det efterfølgende fra Camilla, mens hun ruller halvt hånligt, halvt bebrejdende med øjnene.

Ydmygelsen blev dog først total, da Camille erklærede, at hun ikke kunne fortsætte eksperimentet, hvis ikke Nicolas gik til frisøren og fik klippet sit fuldskæg. Hvilket han gjorde. Det par er dødsdømt, tænkte vi alle, men Nicolas og Camilla overraskede alle, da de i finaleafsnittet erklærede, at de gerne ville forblive gift. Senere blev de så skilt, men fandeme om de så ikke begyndte at date igen efter skilsmissen. Utroligt.

Tak til Camilla og Nicolas for lære os, at man ikke skal give op, bare fordi kærligheden nogle gange klæder (eller formulerer) sig lidt grimt.

Birgitte & Martin (2017)

Den lidenskabelige livsnyder Birgitte, der ikke kunne få nok af rødvin, rødt kød og temperament – og den troende vegetar Martin, der hverken drak, spiste kød eller sagde fra.

Birgitte startede med at indkalde til et hastemøde med parterapeuten, fordi Martin var noget så makabert som kristen.

Efterfølgende måtte Martin gøre alt, hvad han kunne for at imødekomme Birgitte, hvilket kammede helt over, da vegetaren Martin pludselig spurgte Birgitte, om han måtte smage lidt af hendes kød-sandwich. “Det smager dejligt!” konstaterede Martin spagfærdigt, og skyllede så kødsmagen ned med det glas vin, Birgitte udfordrende tilbød ham.

Tilbage var blot for Birgitte at vurdere, hvad hun fandt mest irriterende: Når Martin drak og spiste kød, eller når han ikke gjorde.

Birgitte og Martin – I var nat og dag og helt og aldeles pragtfulde.

Lyt til “Gift ved første blik – Podcasten” her og følg os på Facebook her. Og husk, at alle kan elskes!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 ting Sopranos har tyvstjålet fra Matador