Klassen fra Varpemark Huse

5 grunde til at Big Little Lies er den perfekte TV-serie

bll2

Du behøver ikke at lede længere. Den perfekte TV-serie er her. Den hedder Big Little Lies og den har absolut alt, hvad man kan ønske sig, når det kommer til TV-underholdning.

Her er 5 grunde til, at Big Little Lies er den bedste TV-serie nogensinde.

1. Parforholdsdrama

Billedkilde: Big Little Lies, afsnit 5

Billedkilde: Big Little Lies, afsnit 5

Kærlighedens mange forskellige kriser kommer vi ikke udenom, hvis vi skal have en god TV-serie, og Big Little Lies leveringsdygtige i hele viften af parforholdsproblemer.

Læs også: “Jeg hader din kæreste” og 6 andre ting, jeg ikke fik sagt

Der er parforholdet, som er blevet så trygt og usexet, at en affære bliver uundgåelig. Der er ægteskabet, hvor karriereambitioner har dræbt nærheden – men ikke frustrationerne. Og så er der forholdet, der virker perfekt og lidenskabeligt udadtil, men som bag lukkede døre er et fængsel af vrede, kontrol, jalousi og vold.

2. Den perfekte skurk

Billedkilde: Big Little Lies

Billedkilde: Big Little Lies

Krimi-plottet i Big Little Lies lanceres fra afsnit 1. Hvem har taget kvælertag på lille Amabella?

Det er nærmest en naturlov, at jo mere uskyldig offeret er, des bedre bliver krimien. Men det samme gælder faktisk for skurken. Intet er mere grufuldt og hårrejsende end hvis den skyldige er noget så (tilsyneladende) uskyldigt som et barn. Men hvem af de uskyldige små er i virkeligheden ond? (spoiler: der er hele to hint til den skyldige allerede i intro’en).

3. Mageløse billeder

Billedkilde: Big Little Lies

Billedkilde: Big Little Lies

Midt i alt det grimme skal der også været noget smukt, og her leverer Big Little Lies også. Faktisk er der ikke en eneste scene i serien, der ikke giver et sus af æstetisk tilfredsstillelse.

Lige fra de bjergtagende naturbillederne med brusende hav og glødende solnedgange til de overdådige Californien-hjem, der er perfekte spejlbilleder af karaktererne. Det er konstant de helt rigtige farver, det helt rigtige lys, den helt rigtige kameraføring. Hver eneste scene er den ultimative visuelle oplevelse.

4. Veninde-typer

Billedkilde: Big Little Lies

Billedkilde: Big Little Lies

En af grundene til, at jeg hverken bryder mig om Breaking Bad, The Wire eller True Detective er, at de mangler den for mig vigtigste ingrediens til en god serie: Veninde-typer. Veninder og kvindedynamikker er en så central del af livet, at en serie bliver flad og uinteressant, hvis den ikke har det med.

Læs også: SKAM – tykke piger og tørklædepiger

Er du hende den perfekte (med det voldelige parforhold), karrierekvinden (der er på nippet til at gå ned med stress), hende den søde (med den mørke fortid og den undertrykte vrede), den intrigante og dominerende (der keder sig i sit parforhold) eller hende den hellige (der gemmer sin smålighed bag yoga og grøn the)?

5. Sindssygt soundtrack

Billedkilde: Big Little Lies, afsnit 1

Billedkilde: Big Little Lies, afsnit 1

Det er ingen hemmelighed, at et godt soundtrack er nøglen til en virkelig god helhedsoplevelse både i film og serier. Men Big Little Lies har ikke bare et godt soundtrack. Den har det vildeste soundtrack.

Vi snakker Neil Young, Otis Redding, Janis Joplin, Fleetwood Mac, Elvis Presley, PJ Harvey for bare at nævne et par stykker. Mine personlige favoritter er “River” af Leon Bridges og “This feeling” af Alabama Shakes. Og selvfølgelig titelmelodien “Cold little heart” af Michael Kiwanuka.

Nårh ja, og så skal det måske også lige nævnes, at hele seriens soundtrack bliver styret af en lille pige med upåklagelig musiksmag og en brændende drøm om en dag at lave sit eget pladeselskab.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klassen fra Varpemark Huse