Hvem var Misses oprindelige overgrebsmand?

Klassen fra Varpemark Huse

Billedkilde: Matador

Billedkilde: Matador

| Fra podcasten Matador med mere |

I løbet af Matador falder en række replikker, der fortæller os, at en række af karaktererne har gået i skole sammen. Laura nævner, at hun har gået i skole med Murermester Jessens kone, Sofie, og Frk. Jørgensen, og vi ved, at Inger Jørgensen har gået i skole med både Albert og Fru Violet.

Med disse informationer har vi lige netop nok til endnu en oplagt spin-off serie!

Læs også: Hvornår kommer Matador TEENS?

I “Klassen fra Varpemark Huse” følger vi fem unge mennesker i 12-13 års alderen, der så småt er begyndt at få øjnene op for voksenslivets glæder og sorger. Tænk lidt i stil med Niels Malmros’ “Kundskabens træ” bare omkring århundredeskiftet.

Mød veninderne Laura og Sofie. Sofie er en Antonsen fra Haugaarden. Hun er kun lige er fyldt 12, men er hun meget bevidst om, hvem hun er og hvor hun kommer fra: En gård med tre skorstene. Men selvom Sofie er fra en gård med tre skorstene, har hun det svært i skolen. Hun er ordblind (før man vidste, hvad det ville sige), og meget nervøs for, at nogen skal finde ud af det.

For at holde folk på afstand anlægger hun sig en brysk og intimiderende facon både over for de andre børn og over for læreren.

Sofie er veninder med Laura, der er mere trofast end en hund. Hver dag slider Laura i det for at gøre Sofie tilfreds. Hun laver hendes lektier for hende, bærer hendes bøger, og hjælper hende med at tyrannisere de andre børn. Til gengæld for det hårde arbejde, får Laura en position i klassen. En position som Sofies lille lakaj, men ikke desto mindre en position.

Albert, der er søn af en manufakturhandler, er altid meget velklædt og køn at se på, og er derfor selvfølgelig pigernes favorit. Ingen er dog så forelsket i Albert som Inger, men hun er desværre for stolt (læs: for bange for afvisning) til rigtig at handle på sine følelser.

Ingers bedste veninde er Violet – klassens søde og meget modne pige. Violet er ligeså venlig som hun er udsvævende, og prøver forgæves at lære Inger, hvordan man får drengenes opmærksomhed. Men Inger insisterer på at holde sig for god til den slags.

I stedet vælger Inger en anden vej, som hun føler er mere ærbar. Hun sørger for altid at sidde ved siden af Albert ovre i skolen, og når timerne er slut, finder hun på en masse påskud for at kunne gå samme vej som ham, så de kan følges ad.

Desværre for Inger får klassens tyran, Sofie den idé, at Albert skal være hendes kæreste.

Sofie spilder ikke tiden, og sætter straks sin loyale lakaj, Laura, til at spolere Ingers forsøg på at indfange Alberts opmærksomhed. Laura lystrer Sofies mindste vink og går derfor igang med at spærre pladsen ved siden af Albert og holde ham hen, når timen er slut, så Inger må gå hjem alene.

Inger, der ikke kender til Sofies skjulte dagsorden, tror, at Laura er ude efter “hendes Albert”.Inger reagerer ved at bruge sit eneste våben, sin fordømmende natur, og begynder at fnyse højlydt af alt, hvad Laura gør og siger.

Laura bliver mere og mere frustreret over Ingers hetz og Sofies tyranni, og hun er træt af at være fanget i krydsilden mellem de to. En dag får hun nok af det hele og går ned til fjorden for at køle lidt af. Men da hun nærmer sig den gamle bådbro kan hun høre nogle dæmpede fnis.

Stemmerne kommer fra den anden side af det gamle bådehus. Laura lister sig forsigtigt nærmere. Det er en pige, der fniser. Men hun kan ikke høre, hvem det er. Hun læner sig forsigtigt frem, så hun lige netop kan kigge rundt om hjørnet på bådhuset.

Lænet op ad muren står Violet. Med et mærkeligt smil på læberne, som Laura aldrig har set før. Halvt lænet ind over hende står Korsbæks “bad boy”, Ditlev Hackel, og ved siden af ham ingen ringere end Albert.

“Så lad gå,” siger Violet og fniser. “Men kun én gang til så…”

Hvad er det Violet foretager sig med de to drenge? Og hvor galt kan det ende? Kunne Laura finde på at sige det til nogen og i så fald hvem?

Følg med i næste afsnit, hvis DR skulle finde på at lave spin-off serien “Klassen fra Varpemark Huse”.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvem var Misses oprindelige overgrebsmand?