Søstrene Friis: Fra angst og depression til 2 stærke kvinder

Her er de fem bedste og de fem dårligste kokke- og stuepiger i Korsbæk

| Fra podcasten Matador med mere |

“I Fernandos tid havde vi altid ordentligt tyende,” proklamerer Fru Fernando Møhge, og det er megt fint, men hvis du vidste, hvor svært det er at finde en ordentlig stuepige – i disse tider.

Læs også: 10 grunde til vi elsker (at hade på) Lærer Andersen

Det er selvfølgelig nemmere for nogen end for andre at tiltrække den gode arbejdskraft. For eksempel er det ikke svært for Fru Skjern sådan som hun er, mens Iben har lidt sværere ved at holde på hushjælpen.

Læs også: Fire Matador-typer du møder til alle fester

I denne jungle af fruer og stuepiger kan det være rart med et overblik, så her er en komplet rangliste over de fem bedste og de fem dårligste af Korsbæks stue- og kokkepiger.

1. Laura Larsine Sørensen

Billedkilde: Afsnit 15 af Matador

Billedkilde: Afsnit 15 af Matador

På toppen af Korsbæks tyende-kransekage troner Laura Larsine Sørensen. Hun er ikke bare Korsbæks Escoffier og én af de få, der kan gøre rent til Maudes tilfredsstillelse. Hun er også den eneste af Korsbæks tyendet, der har modtaget en medalje for sit arbejde.

Læs også: Hvad er egentlig Lauras store dag?

2. Gudrun

Billedkilde: Afsnit 7 af Matador

Billedkilde: Afsnit 7 af Matador

På andenpladsen kommer Gudrun, fordi hun simpelthen kan alt. Hun serverer, laver mad, gør rent, passer børn og plukker høns, og hun gør det hele til bravour.

Læs også: Mads Skjern vender ryggen til familien

Hvem ved – måske Mads Skjern skylder noget af sin succes til det faktum, at han kunne få så meget kompetent hjælp i hjemmet i kun en enkelt ansat.

3. Therese

Billedkilde: Afsnit 21 af Matador

Billedkilde: Afsnit 21 af Matador

En flot tredjeplads til Therese, “men hun er også en meget dygtig kokkepige”.

4. Fru Olsen

Billedkilde: Afsnit 7 af Matador

Billedkilde: Afsnit 7 af Matador

Fru Olsen får vi ikke lov at se, men her skimtes lige det køkken,  hvor hun huserer. Og vi ved, at hun rangerer blandt de bedst. Blandt andet fordi Musse spørger: “Hvorfor beholdt du ikke Fru Olsen?” og fordi Elisabeth stråler af glæde, når Fru Olsen vender tilbage for fuld musik.

Læs også: Søstrene Friis: Fra angst og depression til to stærke kvinder

5. Agnes

Billedkilde: Afsnit 2 af Matador

Billedkilde: Afsnit 2 af Matador

Selvom Agnes går på værtshus med herskabets børn, og lader dem spise kage og drikke øl, mens hun “smisker” med Boldt, og i øvrigt trænger til at få sin mund vasket med sprit og vatpinde, ville det alligevel være en sand lykke at få Agnes igen, som Maude siger. Så hun skal have en femte plads.

6. Esther

Billedkilde: Afsnit 12 af Matador

Billedkilde: Afsnit 12 af Matador

Esther markerer overgangen fra de kompetente til de inkompetente. Under Ingeborgs ledelse er hun en dygtig stuepige, under Maudes (og Lauras og Frk. Jørgensens) ledelse er hun knap så dygtig, og har det med at tabe ting. Der kan man se, hvor vigtigt det er med god ledelse.

7. Yrsa

Billedkilde: Afsnit 13 af Matador

Billedkilde: Afsnit 13 af Matador

Så er vi krydset over til de rigtig dårlige stuepiger. Efter Fru Olsens exit fra Kristen Skjern følger en række stuepiger. En af dem er Yrsa. Værre hundeæde! Og husets frue, Iben, kan jo ikke så godt lærer hende op, når hun selv laver endnu værre mad.

8. Oda

Billedkilde: Afsnit 9 af Matador

Billedkilde: Afsnit 9 af Matador

Åh Oda. Gammel bandage på den ene finger, et nyt snitsår i den anden finger for slet ikke at tale om bakken, Oda!

Hertil kommer ublu grådighed efter madeira og et helt ugudeligt sprog. “Bander De?!” Ja, for satan, og da hun bliver fyret fra Varnæs og senere ansat hos Byrådssekretær Lund, render hun ovenikøbet fra sin plads. Men ok, hun har så heller ikke fået sin løn. Ikke desto mindre er Oda at betragte som Korsbæks tredje værste stuepige.

9. Doris

Billedkilde: Afsnit 11 af Matador

Billedkilde: Afsnit 11 af Matador

“Det går i hvert fald ikke med Doris, hun vasker sig ikke engang, når hun står op,” får vi at vide om denne den mest uhumske af Korsbæks stuepiger. Heldigvis lykkes det i sidste ende Varnæs-familien at komme af med Doris – den so.

Doris fortjener kåringen som den anden værste stuepige i Korsbæk.

10. Frk. Hollenberg

Billedkilde: Afsnit 15 af Matador

Billedkilde: Afsnit 15 af Matador

Frk. Hollenberg er uden sammenligning den absolut værste af Korsbæks stue- og kokkepiger.

Hun taler i telefon med kæresten i herskabets soveværelse, så herrens seng er helt flad hver aften. Hun inviterer værnemagten til kaffe, ryger smøger og læser “filmsromaner” dagen lang. Og så har hun endda “stjoldet” to lagener. Det siger De ikke! Av, min arm!

Korsbæks stue- og kokkepiger er et emne, vi ofte vender tilbage til i podcasten Matador med mere.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søstrene Friis: Fra angst og depression til 2 stærke kvinder