Er Ulla en erstatning for Elisabeth?

Fire typer, man møder til alle fester

Billedkilde: Afsnit 9 af Matador

Billedkilde: Afsnit 9 af Matador

| Fra podcasten Matador med mere |

Mange har Agnes’ og Laurtiz’ bryllup som lidt af en yndlingsscene i Matador. Og det kan man godt forstå, for det er faktisk den ultimative fest. Mød de fire mest genkendelige typer, som man møder til alle fester.

1. Den nævenyttige medværtinde

Kilde: Afsnit 9 af Matador

Billedkilde: Afsnit 9 af Matador

Laure (og mange andre) er typen, der altid hjælper til. Hun går hvileløst frem og tilbage mellem køkkenet og bordet, serverer for folk, der godt kan tage selv og bliver ved med at spørge, om der skal hentes mere af noget. Når middagen er slut, kan hun findes i køkkenet, hvor hun vasker op til den lyse morgen og – muligvis – begynder at omarrangere indholdet i skabe og skuffer.

Læs også: Hvad er egentlig Lauras store dag? (og, nej – det er ikke Agnes’ bryllup)

Hun er hjælpsom, bevares, men hun er også bare virkelig dårlig til at sidde og blomstre og ikke være til nytte. Hun har hele sin værdi og sin identitet investeret i, at hun er dygtig og kompetent og god til at gå til hånde. Det er simpelthen utrygt for hende ikke at foretage sig noget nyttigt. Så hun vælger den trygge vej, og agerer medværtinde til alle andres fester.

2. Det lykkelige par

Kilde: Afsnit 9 af Matador

Billedkilde: Afsnit 9 af Matador

Grisehandler Larsen og hans kone, Kathrine er det lykkelige par, som alle misunder. De griner af hinandens jokes, de driller hinanden ubamhjertigt men kærligt, de danser hele natten, og kigger lykkeligt på hinanden, hver gang de får chancen. Man kan bare se, at de er bedste venner og fulde af forelskelse på samme tid.

Læs også: Fra frisk landpige til pyntefrue: Et kig på Ingeborgs hår

Alle fester har sådan et irriterende lykkeligt par. Det er næsten ikke til at holde ud at se på, hvis man selv sidder og er single og ensom. Eller hvis man er den type, der til står og skændes med sin kæreste ude i gangen, fordi han er for fuld eller for flirtende. Eller hvis man er i et af de parforhold, der kun fungerer, når man er alene derhjemme med en film og en pizza.

3. Den gavegriske

Kilde: Afsnit 9 af Matador

Billedkilde: Afsnit 9 af Matador

Den gavegriske kender vi alle, og vi møder hende faktisk også i Iben Skjold-Hansen, der “elsker at se, når nogen pakker gaver op”. Det er typen, der hænger over én, mens man åbner gaverne, og kigger med misundelige øjne efter hver eneste ting.

Læs også: Hvornår kommer Matador TEENS?

Når festen fortsætter og alle andre glemmer alt om de materielle goder, bliver den gavegriske type hængende ved gavebordet, og piner sig selv ved at kigge på alle herlighederne. Den eneste trøst for den slags mennesker er, at det snart bliver fødselsdag eller jul, så det kan blive deres tur.

4. Groupien

Kilde: Afsnit 9 af Matador

Billedkilde: Afsnit 9 af Matador

“Gudrun the Groupie”. Groupien er endnu en gammel kending i festlige sammenhænge. Så snart groupie-typen får øje på ham, der står for musikken, ved vi, hvor vi kan finde hende resten af aftenen.

I 1930’erne sidder groupien som Gudrun med hænderne i skødet og kaster længselsfulde blikke efter “ham med harmonikassen” – eller er det til “ham, der spilled’ så smukt på mandolin”. Hun håber, at hvis hun bare bliver siddende længe nok, inviterer han hende måske en tur i Kosmorama.

I dag ser groupien lidt anderledes ud, men hun eksisterer stadig. Nu står hun bare og hopper hysterisk foran DJ-pulten og skriger med hæs øl-stemme og vodka-ånde, om Dj’en ikke nok vil spille den dér Justin Bieber-sang. Og hun håber stadig – stik imod al logik – at jo længere hun bliver hængende, des mere uimodståelig bliver hun.

Meget mere om Agnes’ og Lauritz’ bryllup og en masse andet i afsnit 9 af Matador med mere.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er Ulla en erstatning for Elisabeth?