Ingeborg - en feministisk martyr

Er Ulla en erstatning for Elisabeth?

Kilde: Afsnit 1 og afsnit 7 af Matador

Kilde: Afsnit 1 og afsnit 7 af Matador

| Fra podcasten Matador med mere |

De vigtigste bevæggrundene bag Hans Chrstians affære med den unge bankassistent Ulla Jakobsen er nok, at Hans Christian føler sig meget alene i sit ægteskab og mangler både forståelse og opbakning fra Maude.

Læs også: 6 gange hvor Maude agerer Korsbæks psykolog

Men måske der er noget andet på spil også. Endnu en årsag til, at Hans Christian overskrider sin egne grænser for ikke at tale om moral og principper, kunne være, at han i Ulla ser en slags Elisabeth.

For Elisabeth – skal vi ikke glemme – har længe været selve symbolet på alt det, Maude ikke har kunnet give ham: Hun har været den, han talte med, den der drog omsorg for hans børn og den, der førte hans hus. Og som Hans Christian selv siger til Elisabeth:

“Jeg havde vel valgt dig, hvis jeg havde truffet dig først.”

Vi ved altså, at det længe har været en fortrydelse for Hans Christian, at han endte med at gifte sig med Maude i stedet for Elisabeth. Og nu sidder han og kæmper med en bank og et ægteskab i krise, og så pludselig står der en omsorgsfuld og arbejdsom kvinde med brunt bølget hår og blå kjole foran ham og tilbyder ham sin hjælp – og lidt til.

Læs også: Er Lise Nørgaard mandehader?

Særligt den blå kjole ved vi, at Hans Christian forbinder med Elisabeth, fra dengang hvor Hans Christian og Elisabeth sidder og taler om gamle dage efter Arnesens død. “Du havde en lyseblå kjole på,” siger Hans Christian og drømmer sig hen til en tid, hvor alting var mindre frygteligt. Desuden starter affæren lige efter, at Elisabeth er flyttet ud, så det er måske ikke utænkeligt, at Ulla bliver en slags tiltrængt erstatning for alt den støtte og “companionship”, han før fik fra Elisabeth.

Hvem ved? Hvis ikke Ulla Jakobsen havde mindet så meget om Elisabeth – den kvinde, han aldrig fik, men altid har længtes efter – ville Hans Christian måske have været i stand til at holde sig på måtten.

Læs også: Mads Skjern vender ryggen til familien

Det og meget andet diskuterer vi i vores specialafsnit, “Matador med amor'”, hvor vi har præst, ægteskabsrådgiver og kærlighedsekspert Ane Øland Bækgaard i studiet. Aldrig har der været så meget fokus på Korbæks kærlighed, parforhold, ægteskaber og skilsmisser. Lyt til det her!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ingeborg - en feministisk martyr