Mads Skjern vender ryggen til familien

Ingeborg – en feministisk martyr

Det vrimler med stærke kvinder og feministiske forbilleder i Matador. Kvinder, der har egen forretning som Agnes Jensen, Fru Violet og Frk. Mikkelsen. Kvinder, der kæmper for kvindesagen som Elisabeth Friis. Kvinder, der ikke vil være gift for enhver pris som Minna, Iben og Ellen.

Læs også: Fra frisk landpige til pyntefrue: Et kig på Ingeborgs hår

Ingeborg Skjern er ikke en offentlig taler som Elisabeth Friis, en selvstændig erhvervsdrivende som Agnes Jensen eller en oprørsk single som Iben Skold-Hansen. Men til gengæld er hun lidt af en feministisk martyr.

Læs også: Er Ulla en erstatning for Elisabeth

Ingeborg er gift med en mand, der vil have hun skal “være ligesom de andre fruer”, og på mange måder lader hun sig kue af sin mands forventninger til hende, og betaler med den største pris af alle: Sin livsglæde.

Men prisen, hun betaler, kommer andre til gode.

Først overtaler (for ikke at sige manipulerer) hun Mads til at give Elisabeth Friis jobbet som hjælpeorganist.ing2

“Sådan kan du vise dem, at du har bedre råd end de,” hvisker hun ind i hans øre, mens hun blidt aer ham på skulderen.

Læs også: Mads Skjern vender ryggen til familien

Så sørger hun for, at tjenestepigen Gudrun for en uddannelse og en karriere.

ing1

“Jeg vil bare gerne have, at du får den chance, som jeg gerne ville have haft, da jeg var i din alder,” siger Ingeborg til en rørt og taknemmelig Gudrun.

Læs også: 6 gange hvor Maude agerer Korsbæks psykolog

Sidst men ikke mindst tager hun affære, da hun opdager, at Arnold er ved at svigte sin gravide kæreste. Hun sørger for, at Arnold gifter sig med Agnethe, og tager hende med til sit nye liv i Skælskør.

ing3

Ingeborg er også hurtigt til at forsvare Elisabeths meninger, Ibens ret til at være anderledes og Faster Annas ret til at være troende. Kort sagt er hun på kvindernes side, næsten ligegyldig hvad de foretager sig og hvem de er.

Læs også: Hvad er egentlig Lauras store dag?

Ved at forblive i den pinefulde position som Fru Mads Skjern sørger Ingeborg for fortsat at kunne hjælpe Korsbæks kvinder frem på sin egen bekostning.

Vi udnævner Ingeborg til Matadors feministiske martyr i afsnit 14 af Matador med mere.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mads Skjern vender ryggen til familien