Hvor er dronning Margrethes TV-serie?

Hemmeligheden bag Disney-prinsessernes kjoleskift


via GIPHY

Der er én ting, alle Disney-prinsesserne har tilfælles og det er de rituelle kjoleskift. Først er der pjalter og bondetøj, så en lyserød kjole og til sidst en magisk glimmerkjole. Men hvad er det for en skjult betydning, der gemmer sig bag disse kjoleskift? De er nemlig langt fra tilfældige.

Pjaltet bondekjole

via GIPHY

via GIPHY

via GIPHY

via GIPHY

via GIPHY

Vi møder vores heltinder, når de er på det absolutte lavpunkt i deres liv. De er ofte fattige og er på en eller anden måde taget til fange – enten af en ond stedmoder, en striks far eller af en kedelig og lidt for udramatisk tilværelse. De har et liv, som ingen ønsker sig og er derfor også iført klæder, som ingen ønsker sig.

Men dette første outfit fortæller os mere end, hvor Disney-prinsesserne er i deres historier. Det fortæller os nemlig også, hvem de er. Disney-prinsesserne er ydmyge, dydige og pligtopfyldende piger.

Den hvide skjorte symboliserer uskyld, korsagen kyskhed og et tørklæde og/eller forklæde viser os den den ydmyge flid og pligtmoral, der præger prinsesserne.

Lapper, huller, revner, simpelt design samt fuldstændig fravær af pynt og udsmykning understreger vores heltinders manglende forfængelighed. De er nemlig endnu på dette tidspunkt fuldstændig uinteresserede i at tiltrække sig opmærksomhed fra det andet køn.

Før der overhovedet kan være tale om den slags, må heltinden først gennemgå en ganske særlig overgangsrite, som jeg kalder “den lyserøde kjole”.

Den lyserøde kjole

via GIPHY

via GIPHY

via GIPHY

via GIPHY

via GIPHY

Den lyserøde kjole markerer det pirrende mellemstadie mellem pige og kvinde. Det helt særlige øjeblik, hvor man er på nippet til at opdage sin seksualitet. Jeg skal undlade at henvise til diverse lyserøde krops- og kønsdele, men i stedet bruge argumentet om, at prinsesserne altid forelsker sig i prinsen lige efter, de har iført sig den lyserøde kjole.

Den lyserøde kjole er på én gang uskyldig, fordi den er simpel og umagisk, men samtidig en lille smule seksuelt ladet, fordi den i modsætningen til det pjaltede bondetøj gør sig umage for at være fin. Den er dog ikke pragtfuld som de virkelige balkjoler, og det skyldes, at den kun er et forstadie til forelskelsens fuldbyrdelse og prinsessernes seksuelle modenhed. En rosenknop klar til at springe ud.

Den lyserøde kjole signalerer, at prinsessen på grund af sin forelskelse nu er begyndt at interessere sig for, hvordan hun ser ud. Hun har dog stadig sin uskyld intakt. Det er nemlig aldrig iført den lyserøde kjole, at prinsesserne får deres første kys. Dertil er den alt for uskyldig og hjemmelavet og slet ikke magisk nok. The magic happens – when the magic happens…

Den magiske kjole

via GIPHY

via GIPHY

via GIPHY

Det vigtigste øjeblik i en Disney-prinsesses liv, er når hendes lyserøde kjole forvandles til en magisk kjole,  ofte i blå eller lilla nuancer og altid med det karakteristiske Disney-stjernestøv. Denne magiske forvandling betyder nemlig, at Disney-prinsessen er færdig med puberteten og har nået seksuel modenhed.

Når den magiske transformation har fundet sted og lyserødt er skiftet ud med mere voksne farver, er Disney-prinsessen klar til sit første kys.

Det første kys og den lille død

via GIPHY

via GIPHY


via GIPHY


via GIPHY


via GIPHY


via GIPHY

Når Disney-magien har transformeret den uskyldige bondepige til en voksen kvinde, får prinsessen sit første kys. Dette første kys er filmens klimaks – det vi alle har håbet og ventet på – og det bliver altid sat i relation til noget mere eller mindre eksplicit orgasmisk.

Læs også: De mest pornografiske Disney-figurer

Enten finder kysset sted på sovende prinsesser og giver associationer til “den lille død” – det kortvarige fravær af fuld bevidsthed, der følger med orgasmen. Eller også bliver klimaks markeret med en eksplosion af festfyrværkeri, både mimisk, kropsligt og faktisk. Og sådan ender Disney-prinsessens seksuelle modningsproces og rejsen fra pjalter til prinsesse.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor er dronning Margrethes TV-serie?